Tämä ohje neuvoo varmuuskopiointipalvelun käyttöönotossa palvelun ollessa jo tilattu. Mikäli haluatte tilata varmuuskopiointipalvelun käyttöönne, olettehan yhteydessä myyntiimme

Käytämme asiakkaidemme varmuuskopiointiin avoimen lähdekoodin BURP-ohjelmistoa (BackUp and Restore Program). Varmuuskopiointi tapahtuu palvelimelle asennettavalla asiakasohjelmistolla, joka ottaa yhteyttä varmuuskopiointipalvelimeen ja siirtää varmuuskopion talteen. Näin varmuuskopiointia varten ei tarvitse tehdä erillisiä palomuuriavauksia tai käyttäjätunnuksia.

BURPin käyttöönotto Linuxissa

1. Asenna asiakasohjelma palvelimellenne. BURP löytyy suoraan Debian-pohjaisten (Debian/Ubuntu) ja Red Hat -pohjaisten (Red Hat/CentOS) Linuxien pakettipalvelusta.Debian-pohjaisissa järjestelmissä:
    apt-get install burp

Red Hat -pohjaisissa järjestelmissä:

yum install burp

2. Muokkaa BURPin konfiguraatiota tiedostosta /etc/burp.conf seuraavien muuttujien osalta ja lisää haluamasi kansiot include-muuttujina mukaan. Saat salasanan ja oikean palvelimen tiedot tilatessasi palvelun. Huomaathan että palvelin.domain.fi’n on oltava palvelimesi oikea osoite ja sen on löydyttävä DNS-nimipalvelusta.
    mode = client
    port = 4971
    server = backup143.sigmatic.fi
    password = YXzvUwXP2CfByvdBu
    cname = palvelin.domain.fi
    pidfile = /var/run/burp.client.pid
    syslog = 1
    stdout = 0
    progress_counter = 1
    include = /home
    include = /var/www
  3. Asetukset on nyt tehty! Aja varmuuskopiointi kertaalleen komentoriviltä varmistuaksesi että se toimii.
    burp -a b

4. Ajasta varmuuskopiointi suoritettavaksi öisin komennolla crontab -e ja lisäämällä se omana rivinään ajastettuihin tehtäviin. Näin kopiointia yritetään uudelleen jos palvelin on ensimmäisellä yrityksellä tavoittamattomissa.
    */10 2-6 * * * /usr/sbin/burp -a t
  5. Valmista tuli! Voit milloin vain tarkastella otettuja varmuuskopioita komentamalla burp -a l ja yksittäisen varmuuskopion sisältämiä tiedostoja komennolla burp -a l -b id, jossa id on yksittäisen varmuuskopioinnin numero. Numerot saat esiin burp -a l -komennolla.

BURPin käyttöönotto Windowsissa

Lataa BURPin Windows-versio ohjelmiston lataussivulta ja käynnistä asennusohjelma.

1. Aseta oikeat palvelinasetukset paikoilleen.  Saat salasanan ja oikean palvelimen tiedot tilatessasi palvelun. Huomaathan että Client namen on oltava palvelimesi oikea osoite ja sen on löydyttävä DNS-nimipalvelusta.
    Burp varmuuskopiointipalvelun asennus 1/4

2. Määritä ajastettu tehtävä suoritettavaksi esim 60 tai 120 minuutin välein. Ohjelma yrittää näin säännöllisesti ottaa varmuuskopiota ja palvelin sallii tämän kerran vuorokaudessa.
    Burp varmuuskopiointipalvelun asennus 2/4

3. Halutessasi voit sallia palvelimelle suoraan oikeuden palauttaa varmuuskopioita koneellesi (Server can restore -asetus), jolloin voimme tehdä tämän pyynnöstäsi. Tämä ei kuitenkaan ole pakollista varmuuskopioinnin toiminnan kannalta. Mikäli asetat kryptauksen käyttöön, vastaat itse salasanasi säilytyksestä emmekä voi auttaa varmuuskopion palautuksessa jos hukkaat tämän.
    Burp varmuuskopiointipalvelun asennus 3/4

4. Lopuksi valitset vielä kansiot, jotka haluat varmuuskopioida. Esimerkiksi tietokannan varmuuskopioinnin voi ajastaa Backup-hakemistoon, jolloin se kopioidaan talteen kun hakemisto on lisätty BURPin asennusohjelman kautta.
    Burp varmuuskopiointipalvelun asennus 4/4

5. Kopiointi on nyt kytketty käyttöön. Testaa kopiointia avaamalla komentokehote pääkäyttäjänä (Run as Administrator), siirry BURPin kansioon C:\Program Files\Burp\bin ja komenna täällä burp.exe -a b
    varmuuskopiointipalvelun tarkistus Windows Powershell

6. Valmista tuli! Voit milloin vain tarkastella otettuja varmuuskopioita komentamalla samassa kansiossa burp.exe -a l ja yksittäisen varmuuskopion sisältämiä tiedostoja komennolla burp.exe -a l -b id, jossa id on yksittäisen varmuuskopioinnin numero. Numerot saat esiin burp.exe -a l -komennolla.Ohjelmiston tekijän englanninkieliset ohjeet ja ohjeet asennusohjelman ajamiseen suoraan komentoriviltä löydät BURPin sivujen omasta ohjeesta.