Mozilla Thunderbirdissä sähköpostien varmuuskopiointi voidaan toteuttaa helposti kopioimalla viestit omalle koneelle palvelimelta.

1. Käynnistä Mozilla Thunderbird.
  2. Luokaa paikallinen kansio, johon haluatte kopioida sähköpostitilin viestit. Windowsissa: Klikatkaa oikealla hiiren näppäimellä ”Paikalliset kansiot”-kohtaa ja valitkaa ”Uusi kansio.” Nimetkää kansio esimerkiksi varmuuskopioitavan sähköpostitilin mukaan.
    Mac OSX:ssä ctrl-näppäin pohjassa klikatkaa ”Paikalliset kansiot”-kohtaa ja valitkaa ”Uusi kansio.” Nimetkää kansio esimerkiksi varmuuskopioitavan sähköpostitilin mukaan.
    Luo uusi paikallinen kansio
  3. Siirtykää sähköpostitilin Saapuneet-kansioon ja valitkaa kaikki varmuuskopioitavat viestit ”maalaamalla” tai käyttämällä näppäinyhdistelmää ctrl+a Windowsissa, Mac OSX:ssä cmd+a.
  4. Windowsissa: Klikatkaa hiiren oikeata näppäintä viestikentässä ja valitkaa ”Kopioi kansioon” -> ”Paikalliset kansiot” -> Esimerkki@domain.fi
    Mac OSX:ssä: ctrl-näppäin pohjassa klikatkaa viestikentässä ja valitkaa ”Kopioi kansioon” -> ”Paikalliset kansiot” -> Esimerkki@domain.fi
    Kopioi kansioon
  5. Viestien kopiointi omalle koneelle on valmis. Viestien kopiointi kannattaa suorittaa jatkossa ainakin viikoittain.