Ohje päivittyy

SÄHKÖPOSTIPALVELIN VAIHTUU

MITÄ MINUN PITÄÄ TEHDÄ PÄÄKÄYTTÄJÄNÄ?

Sähköpostitilien salasanat täytyy määrittää uudelleen. Saatte migraation yhteydessä tiedon palvelun siirtämisestä uudelle alustalle ja sen mukana linkin hallintapaneeliin (Viesti tulee otsikolla ”Tilaamasi webhotellin tiedot”). Pääkäyttäjä tai tekninen yhteyshenkilö voivat tätä kautta määrittää sähköpostitilien uudet salasanat käyttäjille. Tieto siirron ajankohdasta ilmoitetaan noin 2 viikkoa ennen migraatiopäivää ja palvelinosoitteet migraatiota edeltävänä päivänä.

Voitte valita uudelleenmäärityksessä sähköpostilaatikoille nykyisen salasanan tai määrittää kokonaan uuden salasanan. Oletuksena salasanan merkkivaatimuksina on sisältää sekä kirjaimia että numeroita tai erikoismerkkejä. Pääkäyttäjä voi halutessaan muuttaa vaatimuksia hallintapaneelissa. Määrityksen voi tehdä tarvittaessa myös kyseisen päivämäärän jälkeen, mutta sähköpostilaatikkoon kirjautuminen ei toimi ennen kuin salasana on määritetty postinhallintapalvelussa. Ohjeet salasanan määritykseen löydätte osoitteesta: LINKKI OHJEESEEN TULOSSA

MIKSI SALASANA PITÄÄ MÄÄRITTÄÄ UUDELLEEN?

Salasanoja ei säilytetä sähköpostipalvelimella selkokielisenä, joten emme voi sellaisenaan siirtää niitä uuteen palvelimeen. Salasanan määrittäminen postinhallintapalvelun kautta tallettaa salasanan uudelle palvelimelle salatussa muodossa.

MITEN SÄHKÖPOSTIIN KIRJAUDUTAAN JATKOSSA?

Webmail-kirjautuminen onnistuu jatkossa osoitteessa: https://domain.fi/webmail (korvaa osoitteesta domain.fi omalla verkkotunnuksellasi).

Käytettävissänne on myös postinhallintapalvelu cPanelin yhteydessä, jonka kautta voi mm. vaihtaa sähköpostitilin salasanan uuteen sekä määrittää lomavastaajan. Tätä kautta myös sähköpostin käyttäjä voi muokata omia asetuksiaan.

Mikäli käytät sähköpostin lukemiseen erillistä ohjelmistoa, tulee sen asetuksiin päivittää uudet palvelinosoitteet ja käyttäjätunnukset. Telia Inmics-Nebula siirtää postilaatikoiden viestisisällön puolestanne.

Saapuvan postin palvelin (IMAP– Suosittelemme IMAP-käyttöä!)

• Palvelinosoite: xxxx.teliahosting.com (tarkan palvelintiedon löydät saamastasi sähköpostiviestistä tai tarvittaessa asiakaspalvelustamme)
  • Käyttäjätunnus: Sähköpostiosoite kokonaisuudessaan (esimerkiksi: etunimi.sukunimi@verkkotunnus.fi)
  • Salasana: Sähköpostilaatikolle määritetty salasana
  • Oletusportti: 993 jos valitsit SSL/TLS-salatun yhteyden (suositus). 143 jos haluatte käyttää salaamatonta yhteyttä.

Lähtevän postin palvelin (SMTP)

• Palvelinosoite: xxxx.teliahosting.com (tarkan palvelintiedon löydät saamastasi sähköpostiviestistä tai tarvittaessa asiakaspalvelustamme)
  • Palvelimen portti: 465 (SSL/TLS) tai 587 (STARTTLS). Et voi käyttää palvelinta oletusportilla 25.
  • Salauksen tyyppi: STARTTLS tai SSL/TLS-salaus
  • Käyttäjätunnus: Sähköpostiosoite kokonaisuudessaan (esimerkiksi: etunimi.sukunimi@verkkotunnus.fi)
  • Salasana: Sähköpostilaatikolle määritetty salasana (samoja tunnuksia käytetään sekä sähköpostin lähettämiseen että vastaanottamiseen).

UUDET NIMIPALVELUASETUKSET (DNS)

Mikäli ylläpidät verkkotunnuksesi nimipalvelinasetuksia itse, tulee asetuksiin määrittää mm. uusi vastaanottava sähköpostipalvelin. Vaihdon ajankohta tiedotetaan teille erikseen sähköpostitse. Saat tiedon ajankohdasta noin 2 viikkoa ennen migraatiopäivää ja palvelinosoitteet migraatiota edeltävänä päivänä. Huomioithan, että nimipalvelinmuutokset vievät aikaa jopa vuorokauden verran.

Tärkeimmät sähköpostin ohjaukset on listattuna alla. Tarkemmin nimipalveluasetukset on kuvattu artikkelissa: Nimipalveluiden (DNS) muutokset palvelun siirrossa.

@ IN MX 10 xxxx.teliahosting.com (tarkista tarkka osoite saamastasi viestistä)
webmail IN CNAME xxxx.teliahosting.com (tarkista tarkka osoite saamastasi viestistä)

WEBMAILIN OSOITEKIRJAT

Jossain tapauksissa webmailin osoitekirja ei ole välttämättä siirtynyt uuteen sähköpostipalveluun. Tällöin voit siirtää osoitekirjan käsin vanhasta webmailista. Kirjaudu sähköpostitiliisi osoitteessa https://webmail.sigmatic.fi/. Salasana on se millä olet aiemminkin kirjautunut sähköpostiisi.

Tämän jälkeen voit ladata osoitekirjan talteen tämän linkin ohjeen avulla.

Kun olet ladannut osoitekirjan talteen kirjaudu webmailiin normaalilla osoitteella https://domain.fi/webmail (korvaa domain.fi omalla verkkotunnuksellasi) ja tuo osoitekirjan tiedot webmailiin yllä mainitun linkin ohjeen mukaisesti.