Huomio: Vanhojen PHP-versioiden tuki päättyy webhotelli-ympäristössä

Vanhojen PHP-versioiden 5.6 ja 7.0  tuesta on luovuttu Sigmaticin webhotelli-ympäristössä. Tästä syystä sivustoilla käytössä olleet vanhat PHP-versiot päivitetään 2019 alkaen automaattisesti uudempiin versioihin, mistä saattaa aiheutua ettei sivusto toimi enää normaalisti.

Ohessa esimerkki vanhentuneesta PHP-koodista sivustolla

Screen Shot 2016-05-25 at 11.00.34

Vikatilanteissa tulisi aina ensisijaisesti olla yhteydessä nettisivun tekijään ja/tai ylläpitäjään, joka voi mahdollisesti päivittää vanhentuneen koodin tai julkaisujärjestelmän toimimaan uuden PHP-version kanssa.

Vanhojen PHP-versioiden tuesta luovutaan, koska nämä eivät ole enää tuettuja PHP:n omasta takaa ja versioissa on mahdollisesti lukuisia tietoturvaongelmia. Lisätietoa aiheesta PHP:n omalta sivulta http://php.net/supported-versions.php

Sivuston PHP-version päivittäminen

Sigmaticin webhotelli-ympäristössä on saatavilla useita eri PHP-versioita. Versio on valittavissa palveluhallinnasta osoitteesta https://oma.sigmatic.fi.

Kun olet kirjautunut palveluhallintaan pääkäyttäjätunnuksilla, niin valitse ”Sivustoasetukset

Screen Shot 2016-03-31 at 11.30.48

Valitse haluamasi palveluun liitetyn verkkotunnuksen kohdalta ”Asetukset

Screen Shot 2016-03-31 at 11.31.00

Suosittelemme valitsemaan mahdollisimman tuoreen PHP-version, mutta huomioikaa yhteensopivuus sivuston PHP-koodin kanssa. Löydätte PHP:n muutoslokin osoitteesta https://secure.php.net/manual/en/migration70.php

Huom! Jos käytössänne on jokin sisällönhallintajärjestelmä kuten esimerkiksi WordPress, Joomla tai Drupal, niin tämä kannattaa päivittää viimeisimpään versioon ennen PHP-version päivittämistä.

Kun olette tallentaneet uuden PHP-version ”Tee muutokset”-painikkeella, niin muutokset astuvat voimaan noin 30 – 60 minuutin kuluessa. Voitte tarkistaa käytössä olevan version reaaliaikaisesti esimerkiksi luomalla php-infosivun (esimerkiksi info.php) ja sisällyttämällä siihen tämän.

<?php phpinfo(); ?>

Sivun tuloste näyttää seuraavalle

Screen Shot 2016-02-04 at 10.52.28