Seuraavat .htaccess -tiedostossa julistettavat asetukset ovat olleet 26.8.2022 alkaen kiellettyjä ja estävät joissain tapauksissa Drupal- ja Joomla-sivustojen toiminnan. Niiden poistaminen .htaccess-tiedostosta todennäköisesti palauttaa sivuston toimintaan.

– Options All
– Options +FollowSymLinks

Drupal-sisällönhallintaohjelmiston osalta korjauksena esimerkiksi kuvalinkkien hajoamiseen toimii useimmissa tapauksissa /files tai vastaavassa hakemistossa olevan .htaccess-tiedoston muokkaaminen. Tiedostossa oleva rivi ”Options None” tulee poistaa tai kommentoida (eli rivin alkuun lisätään #-merkki)

Kyseinen .htaccess-tiedosto on muokattavissa (S)FTP- tai SSH-yhteyden avulla tekstieditorilla. Huomaattehan, että kyseessä on niin sanottu piilotiedosto, joten se ei välttämättä näy FTP-ohjelmistolle oletusasetuksin. Suosittelemme olemaan tarvittaessa sivuston ylläpitäjään yhteydessä. Löydätte täältä tietoa sivuston hallintaan käytettävistä tunnuksista: https://tuki.sigmatic.fi/kayttajatunnustyypit/