Helpoin tapa käyttää Sigmaticin sähköpostipalvelua on webmailin kautta osoitteesta https://webmail.sigmatic.fi . Webmailin käyttöön tarvitsette vain sähköpostiosoitteen, tämän salasanan ja nettiselaimen. Sähköpostipalvelua voi käyttää myös millä tahansa sähköpostiohjelmalla, joka tukee IMAP- ja/tai POP3-protokollaa.

Muiden sähköpostiohjelmien kuin webmailin käyttötuki ja -vastuu on käyttäjällä itsellään.

Saapuvan postin palvelin (IMAP/POP3)

Suosittelemme IMAP-käyttöä.

• Palvelinosoite: mail1.sigmatic.fi
  • Käyttäjätunnus: Sähköpostiosoite kokonaisuudessaan (esimerkiksi: nimi@domain.fi)
  • Salasana: Sähköpostilaatikolle määritetty salasana (ei siis pääkäyttäjätunnuksen salasana)
  • Oletusportti: 993 jos valitsit SSL/TLS-salatun yhteyden. 143 jos haluatte käyttää salaamatonta yhteyttä.

Lähtevän postin palvelin (SMTP)

• Palvelinosoite: mail1.sigmatic.fi
  • Palvelimen portti: 587  (et voi käyttää palvelinta oletusportilla 25)
  • Salauksen tyyppi: STARTTLS tai SSL/TLS-salaus
  • Käyttäjätunnus: Sähköpostiosoite kokonaisuudessaan (esimerkiksi: nimi@domain.fi)
  • Salasana: Sähköpostilaatikolle määritetty salasana (ei siis pääkäyttäjätunnuksen salasana).

Lähtevän postin palvelin vaatii kirjautumisen! Tunnukset ja palvelin ovat siis samat kuin saapuvalle postille. Vain palvelimen portti täytyy usein erikseen vaihtaa. Monissa ohjelmissa tulee erikseen valita lisäasetuksista, että lähtevän postin palvelin vaatii kirjautumisen/autentikoinnin.

Huomioikaa, että käyttäjätunnus tulee olla sähköpostilaatikko. Usein sähköpostisovellukset tarjoavat automaattisesti etunimi.sukunimi asetusta käyttäjätunnukseksi.

Jos haluatte määrittää sähköpostipalvelun toimimaan omavalintaisessa sähköpostiohjelmassa, niin käyttäkää seuraavia tietoja.

Jos ette saa sähköpostia toimimaan näillä märityksillä, niin voitte tutustua ohjelmakohtaisiin ohjeisiin tai vaihtoehtoisesti voitte käyttää webmail-palvelua.