Kaikkiin webhotellipalvelupaketteihimme sisältyy ilmainen roskaposti- ja virussuodatus. Mikäli roskapostin määrä häiritsee päivittäistä työskentelyäsi, suodatuksen käyttöönotto tulee säästämään kallista aikaasi jo ensimmäisenä käyttöönottopäivänä. Tämän oppaan tarkoituksena on kertoa, miten suodatuksien käyttöönotto onnistuu vaivattomasti.

Alkuvalmistelut

Ennen roskapostisuodatuksen määrittämistä, sinun tulisi tietää, mitä sähköpostiprotokollaa käytät viestien hakemiseen.

• Mikäli käytät Outlook-sovellusta sähköpostien hakemiseen, tarkasta käyttämäsi protokolla seuraavasti: avaa Outlook ja valitse ”Työkalut”-valikosta ”Tilit…”-valinta. Varmista, että ”Sähköposti”-välilehti on avoinna, klikkaa käyttämäänne sähköpostitiliä ja paina ”Ominaisuudet”-nappia. Valitse tämän jälkeen ”Palvelimet”-välilehti ja näet käyttämäsi protokollan ”Tulevien sähköpostien palvelin on” -kohdassa. Käyttämäsi protokolla on joko POP3 tai IMAP. Sulje tämän jälkeen avaamasi ikkunat.
  • Mikäli käytät webmail-sovellusta (https://webmail.sigmatic.fi) viestiesi lukemiseen, käyttämäsi protokolla on IMAP.

Roskapostisuodatuksen käyttöönotto

1. Voit käyttöönottaa roskapostisuodatuksen WWW-selaimella käytettävän Palveluhallinnan kautta. Siirry osoitteeseen https://oma.sigmatic.fi/, ja kirjaudu palveluun sähköpostiosoitteellasi ja salasanallasi.
  2. Valitse ”Suodatusasetukset” sivun alareunasta. Valitse ”Ota käyttöön sähköpostien virustarkistus” -kohta sekä ”Ota käyttöön Spam Assassin -roskapostitarkistus”.
  3. Voit määrittää ”Roskapostien luokittelu” -kohtaan itsellesi parhaiten sopivan pistearvon. Mitä pienempi pistearvo on, sitä helpommin järjestelmämme luokittelee sinulle saapuvat sähköpostit roskaposteiksi. Mikäli huomaat myöhemmin, että aiheellisia viestejä merkitään roskaposteiksi, arvoa kannattaa nostaa pienin askelin suuremmaksi. Suositeltava vähimmäispisteraja on 3.0.
  4. Voit halutessasi hienosäätää roskapostisuodatuksen toimintaa myös muilla sivuilla näkyvillä asetuksilla. Voit esimerkiksi lisätä ”Musta lista” -kohtaan kaikki sellaiset sähköpostiosoitteet, mistä et toivo saavasi sähköpostia. ”Valkoinen lista” -toiminto toimii sen sijaan päinvastaisesti – ilmoita tähän sellaiset osoitteet, joiden ei tule missään vaiheessa saada roskapostisuodatusta.
  5. Mikäli sähköpostiprotokollasi oli IMAP, valitse ”Toimenpide roskapostiksi luokitellulle postille” -kohtaan ”Siirrä IMAP-hakemistoon [Roskapostit]” -valinta. Mikäli protokollasi oli POP3, valitse ”Älä erittele roskaposteja, välitä viestit normaalisti” -valinta.
  6. Klikkaa lopuksi ”Muokkaa” -painiketta, ja suodatustoimet ovat onnistuneesti määritetty! Mikäli käytät pelkästään Webmail-palvelua viestien lukemiseen, olet tehnyt kaiken tarvittavan. Roskapostit luokitellaan tapauksessasi Webmail-sovelluksesta löytyvään Roskapostit-hakemistoon. Hakemiston sisältöä kannattaa aika ajoin tyhjentää, jotta sähköpostilaatikon levytila ei täyty.