Vaikka Sigmaticin webhotelliympäristö varmuuskopioidaan automaattisesti tasaisin väliajoin, niin suosittelemme myös omien varmuuskopioiden ottamista. Omista varmuuskopioista voitte halutessanne palauttaa ilmaiseksi ja tiedätte ajankohdan, jolloin olette varmuuskopion ottaneet. Voitte seuraavilla ohjeilla helposti varmuuskopioida sivustonne (www-data ja tietokanta.)

1) Kirjautukaa FTP/SFTP-palvelimelle gridX.sigmatic.fi (x = numero, varmista käytössä oleva palvelin palveluhallinnan kautta, kohdasta ”Tiedot sopimuksesta”)  FTP- tai pääkäyttäjätunnuksilla Filezillalla, WinSCP:ä tai haluamallanne tiedonsiirto-ohjelmalla.
2) Kopioikaa haluamanne kansiot omalle koneellenne talteen esimerkiksi työpöydälle WordPress-kansioon.
ftp_kopiointi

3) Kirjautukaa palvelunhallintaan osoitteessa https://oma.sigmatic.fi palvelun pääkäyttäjätunnuksella.
4) Valitkaa ”Tietokannat”-valikko ja valitkaa varmuuskopioitavan tietokannan riviltä ”Muokkaa”.

Tietokannat_muokkaa

5) Kirjautukaa sisään sillä tietokantakäyttäjän tunnuksella jolla on luku-oikeudet määritettynä kyseiselle tietokannalle.

Vinkki: Voitte käydä tarkistamassa tietokantakäyttäjän tunnuksen ja salasanan sisällönhallintajärjestelmäsi asetustiedostoista esim. WordPressissä wp-config.php-tiedoston sisältä riveiltä define(’DB_USER’ ja define(’DB_PASSWORD’ löytyy tietokannan käyttäjätunnus ja salasana.

Tietokannat_phpmyadmin

6) Valitkaa kopioitava tietokanta vasemmasta reunasta ja sen jälkeen painakaa ”Export” sivun yläreunasta.
Tietokannat_export1

7) Seuraavasta avautuvasta näkymästä valitskaa kohta ”Quick” ja sen jälkeen painakaa ”Go”-painiketta. Tämän jälkeen selaimenne lataa tietokannan tietokoneellenne.
8) Tallentakaa tämä .sql-päätteinen tiedosto samaan paikkaan mihin latasitte sivustonne muut tiedostot.

Tietokannat_export2

Sivustonne on varmuuskopioitu www-datan ja tietokannan osalta.