Mikä on SSL-salaus?

SSL-salaus tarkoittaa, että yhteys selaimen ja palvelimen välillä on salattu.
Nykyään yhä useampi sivusto suosii salattua yhteyttä, koska tiedonvälitys on tällä tavalla tietoturvallisempaa. Esimerkiksi kaikki verkkopankit ja nettikaupat käyttävät poikkeuksetta salattua yhteyttä.

SSL-sertifikaatteja on eri tyyppisiä ja ohessa on avattu yleisimpien sertifikaattityyppien ominaisuudet:

DV = Domain Validation Varmennetaan yksittäinen osoite esim testipalvelu.sigmatic.fi.
Screen Shot 2016-06-13 at 15.09.55

OV = Organization Validation Varmennetaan kokonainen taho/organisaatio, jolle osoite kuuluu. Vaatii kirjallista selvitystä varmennettavasta tahosta ja tälle kuuluvasta osoitteesta. Osoitteessa tämä merkitsee wildcardin osalta, että voidaan varmentaa kaikki domainiin kuuluvat alitunnukset esimerkiksi *.sigmatic.fi.
Screen Shot 2016-06-13 at 15.11.04

EV = Extended Validation Laajennettu varmennus käsittää yksittäisen osoitteen esim. www.sigmatic.fi, mutta varmentaminen suoritetaan aina manuaalisesti tapauskohtaisesti. Vaatii poikkeuksetta puhelinsoiton varmentajalta.
Screen Shot 2016-06-13 at 15.08.07

SSL-salaus Sigmaticin palveluissa

Tarjoamme neljää erilaista SSL-salauksen varmennetta, joista kolme ovat maksullisia. Tällä hetkellä kaikkiin webhotelli-palvelusopimuksiin paitsi Enterprise-tasoon tulee erillinen SSL-salausmaksu, joka on 5 euroa kuukaudessa. Palvelinpalveluista (virtuaali / vuokra) salausmaksua ei peritä.

Let’s Encrypt (aiempi epävirallinen sertifikaatti)le-logo-standard

• Automaatiolla toteutettu, DV-tasoinen SSL-salaus
  • Tarjoamme ilman kuluja (paitsi salausmaksu: Starter & Professional)
  • Toteutetaan SNI-tekniikalla, eli omaa IP-osoitetta ei ole
  • Mainio palvelu nettisivustolleen SSL-suojauksen haluavalle, ei suositella laajempiin verkkokauppoihin

GeoTrust QuickSSL Premium (virallinen, DV-sertifikaatti)

• SSL-sertifikaatti verkkokaupoille ja muille sivustolleen lisäturvaa haluaville
  • Toimitusaika 1 – 2 arkipäivää tilauksesta
  • 100 eur/vuosi tai 150 eur/2 vuotta

GeoTrust True BusinessID (virallinen, OV-sertifikaatti)

• Tämän tasoista sertifikaattia voidaan vaatia organisaation tietoturvapolitiikan puolesta, tarkasta omat ohjeenne!
  • Hankinta erilaisten varmistusten vuoksi hitaampaa, jolloin toimitusaika pidempi, n. 5-7 arkipäivää
  • Tietoturvastaan tinkimättömille organisaatioille
  • 200 eur/vuosi tai 300 eur/2 vuotta

GeoTrust True BusinessID with EV (virallinen, EV-sertifikaatti)

• Tietoturvaltaan ja hankinnan varmistuksiltaan huippuluokkaa, josta
    osoituksena myös vihreä osoiterivi
  • Esim. tuki.sigmatic.fi!
  • Tarkat varmistukset, joten hankinta-aika 7-10 arkipäivää
  • 300 eur/vuosi tai 500 eur/2 vuotta

True BusinessID Wildcard (virallinen, OV-validoitu wildcard-sertifikaatti)

• Mahdollistaa rajattomasti alidomaineita
  • OV-validoinnista johtuen hankinta-aika n. 5-7 arkipäivää
  • 600 eur/vuosi tai 1000 eur/2 vuotta

SSL-salauksen tilaus

Voitte tilata SSL-salauksen joko uuden tilauksen yhteydessä tai jo olemassa olevaan palveluun palveluhallinnan kautta valikosta ”lisäpalvelutilaukset” tai olemalla suoraan yhteydessä myyntiin.