Ennen verkkotunnuksen siirtoa teidän kannattaa luoda olemassa olevat sähköpostilaatikot palveluhallinnan (oma.sigmatic.fi) kautta ja siirtää nettisivut palvelimelle WWW-juurihakemistoonne. Verkkotunnuksen siirron jälkeen nimipalvelimet muutetaan osoittamaan Sigmaticille, jonka jälkeen WWW- ja sähköpostiliikenne alkaa ohjautumaan Sigmaticin palvelimille noin vuorokauden kuluessa.

1. Jos valitsit verkkotunnuksen siirron, niin tilauksen jälkeen toimita Sigmaticille verkkotunnuksen EPP- (com, net, org ym.) tai välittäjän vaihtoavain (fi) sähköpostitse
2. *huom* alkaen 5.9.2016 Pyytäkää FI-päätteisen verkkotunnuksen välittäjän vaihtoavain (aiemmin valtuutusavain) edelliseltä palveluntarjoajalta. Jos verkkotunnuksella ei ole aiempaa välittäjää tai palveluntarjoajaa, niin voitte tiedustella asiasta Viestintävirastolta (www.domain.fi) tai puhelimitse 09 6966 700
3. COM, NET, ORG-päätteisten verkkotunnusten siirtoon käytetään EPP-avainta (tunnetaan myös nimikkeellä AuthID tai Authorization ID). EPP-avain on saatavilla aikaisemmalta palveluntarjoajalta, joka on hallinnoinut verkkotunnusta.  Pyytäkää aikaisempaa palveluntarjoajaa myös poistamaan verkkotunnuksen siirtolukitus.
4. Kun olette saaneet EPP-avaimen ja verkkotunnuksen siirtolukitus on poistettu, niin toimittakaa avain sähköpostitse Sigmaticille, jonka jälkeen siirto voidaan aloittaa.

EPP-siirron alettua verkkotunnuksen omistajalle tai hallinnolliselle yhteyshenkilölle lähetetään siirrosta vielä automaattinen vahvistusviesti (englanniksi), joka tulee erikseen hyväksyä. 

5. Kun olemme vaihtaneet verkkotunnuksen nimipalvelimet (ns1.sigmatic.fi ja ns2.sigmatic.fi), niin liikenne ohjaa Sigmaticin palvelimille noin vuorokauden kuluessa.

Jos haluatte säilyttää verkkotunnuksen hallinnoinnin (rekisteröinti ja uusinta), muttta käyttää meidän nimipalvelimia, niin riittää kun vaihdatte verkkotunnuksen nimipalvelimiksi ns1.sigmatic.fi jans2.sigmatic.fi.
Jos haluatte säilyttää verkkotunnuksen hallinnoinnin ja nykyiset nimipalvelimet, niin teidän tulee määrittää nimipalvelumääritykset itse.

Ohessa meidän vakiomääritykset sähköposteille:.

@ IN MX 10 mail1.sigmatic.fi.
autoconfig IN CNAME autoconfig.sigmatic.fi.
autodiscover IN CNAME autodiscover.sigmatic.fi.

Verkkotunnuksen IP-osoite nettisivuille webhotellissa riippuu käyttäjätunnuksesta, lisätietoa nimipalvelusta täältä!

*Huom* Jos haluatte säilyttää verkkotunnuksen hallinnoinnin (teitte tilauksen valinnalla ”Oma verkkotunnus”) ja/tai nykyiset nimipalvelimet, niin tutustukaa tähän ohjeartikkeliin, joka liittyy oman verkkotunnuksen hallinnointiin.